Tableta de frumusete

Un nou studiu face leagătura dintre motivația religioasă intrinsecă și tiparele de gândire de ordin superior

Noile cercetări oferă dovezi referitor la formele specifice de motivație religioasă. Acestea sunt asociate cu modele de gândire de nivel superior. Constatările, care apar în Journal for the Scientific Study of Religion , aruncă o lumină asupra bazelor cognitive ale relației dintre religie și sensul vieții.

„M-am interesat de psihologia religiei după ce am predat-o la un mic colegiu de arte liberale la care am lucrat anterior”, a spus autorul studiului Jay L. Michaels, profesor asistent la Universitatea South Florida din Sarasota-Manatee.

„La pregătirea cursului, am aflat cum sute de studii psihologice si medicale au identificat faptul că persoanele care sunt religioase tind să aibă rate mai mici de boli de inimă, rezultate mai bune în urma procedurilor chirurgicale și trăiesc mai mult.  Pentru mine, acest lucru a fost interesant, deoarece la momentul respectiv nu era clar ce a contribuit exact la aceste beneficii pentru sănătate. ”

„Deci, am teoretizat că religia poate modifică modul în care gândesc oamenii”, a spus Michaels. „Am început să testez în mod specific teoria doctorului Crystal Park (Universitatea din Connecticut) conform căreia religia sporește sensul în viață, unde se știe că sensul sensului îi ajută pe oameni să facă față stresului. Am teorizat că, dacă acest lucru este corect, atunci religia ar trebui să modifice procesele mentale subiacente care contribuie la semnificația percepută. Acest articol special se bazează pe această logică. ”

Citeste continuarea articolului AICI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *