Tableta de frumusete

Consolidati-va sistemul imunitar eficient cu cele mai populare vitamine, quercetina, flavonoide si Echinacea!

Ce este sistemul imunitar

Termenul latin immunis se refera la toate mecanismele utilizate de un organism pentru a se proteja impotriva unui numar extrem de mare de entitati straine din mediul inconjurator.
Aceste entitati, numite antigene, prezinta o larga diversitate; ele pot fi microorganisme si produsii lor (virusuri, bacterii, unii paraziti), alimente, substante chimice, medicamente, polenuri, par de animale, praf, uneori celule self denaturate (tumori), etc.
Fiecare antigen este caracterizat de anumite particularitati in ceea ce priveste calea de patrundere in organism, maniera de actiune, efectele pe care le produce in organismul gazda. Mai mult, microorganismele au abilitatea de a-si modifica unele structuri componente (vezi variatia antigenica), in incercarea de a se sustrage mecanismelor de recunoastere ale gazdei si isi dezvolta continuu strategii de eludare a mecanismelor de aparare.

Consolidati-va sistemul imunitar eficient cu cele mai populare vitamine, quercetina, flavonoide si Echinacea!


In fata tuturor acestor amenintari, numeroase, diferite si in continua schimbare, ne-am dezvoltat un sistem extrem de complex si sofisticat de recunoastere, supraveghere si aparare, care a fost denumit sistem imun si care cuprinde totalitatea structurilor tisulare, a celulelor si a moleculelor care actioneaza in vederea apararii organismului.
Confruntarea dintre cei mai multi patogeni si un organism sanatos nu este urmata de instalarea starii de boala si acest lucru se datoreaza capacitatii SI de a dezvolta raspunsuri imune, actiuni concertate si coordonate ale numeroaselor celule si molecule ce functioneaza in retele interconectate si extrem de complexe, potentandu-se si completandu-se, in vederea recunoasterii, atacarii si distrugerii a tot ce este strain unui organism.


Totusi, aceste confruntari pot avea si altfel de consecinte si unele infectii cronice, cum sunt, printre altele, hepatita B, hepatita C, infectia cu HIV (virusul imunodeficientei umane dobandite), demonstreaza ca sistemul imun si raspunsurile imune pot fi depasite in anumite situatii. Sistemul imun prezinta doua componente majore: sistemul imun innascut sau nespecific si SI dobandit, adaptativ sau specific.


Din fericire, sistemul imunitar poate fi consolidat prin aport crescut de vitamine, quercetina, flavonoide si Echinacea, utilizand Double Immun Quercetin C+D Echinacea 2×120 capsule!

Este ideal pentru:

 • raceli
 • viroze gripale
 • alergii
 • intărirea sistemului imunitar

Vitaminele C și D din pachetul Double Immun Quercetin C+D Echinacea 2×120 au un rol esential în protectia împotriva virusurilor si în întărirea sistemului imunitar. Dacă sistemul nostru imunitar este suficient de puternic, virusurile sunt mai puțin susceptibile in provocarea de infectii grave.

Ce contine Double Immun Quercetin C+D Echinacea 2×120 capsule?

Vitamina C


In organismul uman au loc 3 etape de sinteza a vitaminei C, dupa care produsul de reactie este degradat si eliminat pe cale renala.

Marea majoritate a mamiferelor (cu exceptia siamilor, cobailor, omului) sintetizeaza vitamina C care se absoarbe la nivelul stomacului, dar predominant in intestinul subtire prin canale sodiu-dependente.

Alimentele bogate in glucoza reduc absorbtia intestinala a vitaminei C.


Administrata in doze de 1-2 g/zi la aparitia primelor simptome de gripa si raceala, vitamina C impiedica dezvoltarea simptomelor si garbeste procesul de vindecare prin stimularea proceselor imunitare.
Doza de 300 mg/zi reduce riscul de boli cardio-vasculare si mai ales coronariene.
S-a demonstrat ca la indivizii cu un consum ridicat de fructe i legume proaspete riscul se reduce semnificativ comparativ cu cei care consum fructe si legume doar 2 zile pe saptmana. Doze de 500 mg-1000 mg/zi favorizeaz procesul de vindecare a palgilor chirurgicale prin influentarea sintezei colagenului.

Vitamina D

Se mai numeste si vitamina antirahitica.


Exista sub doua forme vitamina D2 (ergocalciferol) si vitamina D3 (colecaciferol) care impreun au fost denumite calciferol. Alaturi de acestea au fost evidentiate si vitaminele D4 (22-dehidroergocalciferolul) si D5 (sitocalciferolul).


Efecte biologice


Dozele zilnice recomandate sunt de 200 UI la adulti, copii, tineri si de 400 UI la varstnici deoarece la acestia scade capacitatea de sinteza la nivelul pielii si scade procesul de sinteza a formei active.

Derivatii 1,25-dihidroxi-vitamina D se fixeaza pe receptorii specifici VDR din citoplasma, iar complexul format se asociaza cu cel pentru retinoizi, este transportat in nucleu si se fixeaz pe ADN pe elementul responsiv la vitamina D si astfel va influenta transcriptia genica, cu stimularea sau blocarea sintezei de proteine.

Pe aceasta cale este controlata functionarea a cel putin 50 de gene, de aceea se consider ca acesti derivati dihidroxilati sunt hormoni, iar vitaminele D sunt pre-hormoni.
Receptorii VDR au fost identificati in piele, tesutul cerebral, miocard, pancreas, rinichi, intestin subtire, colon, prostata, ovar si tesutul mamar.
Vitamina D determina efecte biologice rapide cum sunt:

 • absorbtia calciului la nivel intestinal
 • mobilizarea calciului din oase in conditiile deficitului de calciu seric i a lipsei aportului alimentar de calciu
 • eliberarea insulinei din celulele pancreatice ca rspuns la cresterea glicemiei. Ca efecte biologice vitaminele D determina:
 • reglarea nivelului calciului seric prin creterea absorbtiei la nivel intestinal
 • – este stimulata sinteza proteinelor implicate in absorbtia calciului denumite calcium binding protein (CBP) sau calbindina
 • reducerea eliminrii renale
 • creste sinteza proteinelor implicate in reabsorbtia calciului la nivel renal
 • eliberarea calciului din depozitele osoase in conditiile unui aport redus de calciu prin alimente sau suplimente nutritive.

Quercetina

Quercetina este un pigment vegetal (flavonoid). Se gaseste in multe plante si alimente, cum ar fi vinul rosu, ceapa, ceaiul verde , merele si fructele de padure.

Quercetina are efecte antioxidante si anti-inflamatorii , care ar putea ajuta la reducerea inflamatiei, reduce numarul celulelor canceroase, are efect asupra controlului de zahar din sange si ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Quercetina este utilizata cel mai frecvent pentru afectiunile inimii si vaselor de sange si pentru a preveni cancerul.

De asemenea, este folosit pentru artrita , infectii ale vezicii urinare si diabet , dar nu exista dovezi stiintifice puternice care sa sustina majoritatea acestor utilizari.


Cand se administreaza pe cale orala


Quercetina are efecte sigure pentru majoritatea oamenilor atunci cand este utilizata pe termen scurt. Poate fi consumata in doze de pana la 1 gram pe zi timp de 12 saptamani.


Flavonoidele


Flavonoidele, prin natura structurii lor chimice, mai precis, prin caracterul reducator al gruparilor hidroxil fenolice, dar si prin proprietatea de a chelata metalele, au proprietati antioxidante. Flavonoidele protejeaza tesuturile impotriva peroxidarii lipidice. Cum peroxidarea lipidica este implicata in numeroase stari patologice (ateroscleroza, cancer, inflamatii cronice) se poate aprecia ca flavonoidele pot contribui la prevenirea si tratamentul afectiunilor mai sus amintite.


Rezultatele cercetarilor intreprinse referitoare la influenta aportului exogen de flavonoide, mai ales flavonoli si flavone, asupra incidentei diferitelor forme de cancer (pulmonar, gastric, de colon), precum si a mortalitatii datorate acestora, sunt contradictorii. Astfel, in timp ce unele studii semnaleaza o reducere cu aproximativ 50% a riscului aparitiei cancerului pulmonar in cazul unui aport ridicat de flavonoli, alte studii indica faptul ca flavonoidele nu influenteaza incidenta si/sau mortalitatea datorata cancerului. In ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare, s-a constatat ca aportul de flavone si flavonoli scade considerabil incidenta acestora, precum si rata de mortalitate prin boli coronariene.


Pornind de la efectele vasculoprotectoare s-a investigat in ce masura polifenolii, deci si flavonoidele pot actiona antioxidant la nivelul altor organe (creier, ficat).

Echinacea- actiune si utilizari


Indienii din America de Nord utillizau speciile de Echinacea in tratamentul ranilor suprainfectate greu cicatrizabile, a bolilor infectioase si al reumatismului. In prezent, preparatele din Echinacea se folosesc in profilaxia si tratamentul infectiilor, indeosebi a celor de la nivelul tractului respirator superior, din sfera ORL, urogenital ai a pielii.
Efectele favorabile sunt datorate in principal creterii capacitatii de aprare a organismului ca urmare a stimularii activitatii unor celule care asigura protectia nespecifica a organismului (fagocite, fibroblati).
Au fost puse in evidenta efecte de activare a leucocitelor polimorfonucleare si a celulelor NK. Administrarea extractelor din radcini produce o stimulare a fagocitozei mult mai accentuat decat extractele din partile aeriene. Studii in vitro si in vivo au evidentiat efecte imunostimulatoare pentru fractiunile polizaharidice izolate.

Este contraindicat administrarea preparatelor pe baz de Echinacea intr-o serie de afectiuni autoimune (colagenoza, scleroza multipl, SIDA), alergii la Asteraceae. De asemenea se contraindica administrarea parenteral in sarcina, diabet si hipersensibilitate.
Formele orale si preparatele topice tind sa fie bine tolerate, deci, in cazuri rare, sunt posibile reactiile alergice.
In special, partile aeriene pot determina aparitia dermatitelor de contact.
Produsul vegetal se utilizeaza cel mai frecvent in preparatele ce conditioneaz pulberea vegetala, exprimatul sau extracte vegetale.


Rubus caessius


Extern se administreaza in inflamatiile laringofaringiene sau sub forma de comprese, spalaturi vaginale (in hemoroizi, fisuri anale, leucoree).
Frunzele de mur, singure sau asociate cu alte produse vegetale, intra in compozitia multor preparate. Supuse unui proces de fermentare, frunzele se innegresc si capata un gust asemanator frunzelor de ceai.


Ribes nigrum- actiune si intrebuintari


Produsul vegetal dezvolta, datorita continutului in taninuri, efecte favorabile intr-o serie de afectiuni gastrointestinale (ulcer duodenal, gastrita, colita, gastroduodenita), dar si hepatobiliare, cardiovasculare (tulburari circulatorii la nivelul venelor si microcirculatiei, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca), renale (nefrita, pielonefrita).
Fitocomplexul taninuri-antocianozide-vitamine are un efect benefic si in tratamentul unor afectiuni ale mucoasei bucale. Extractele din fructe de coacaz negru, bogate in antocianozide cu actiune de vitamina P, se folosesc mai ales pentru proprietatile lor capilar-protectoare si hipotensive.

Firma Vita Crystal va pune la dispozitie un produs in care veti regasi toate aceste substante. Este suficient sa apelati la numarul de telefon: +40 740076444.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *