Tableta de frumusete

Rugăciunea de Luni. Rostește-o în fiecare dimineață ca să-ți meargă bine toată săptămâna

O, Vesnice Dumnezeule, Doamne Iisuse Hristoase, cu adanca si mare smerenie a inimii mele, cunosc si marturisesc ca gresesc in toate zilele, dumnezeiestii tale dragoste. Pentru acesta astazi, ca este luni si inceputul saptamanii, cer sa-mi lasi toate pacatele si sa mi le ierti, rugandu-ma cu smerenie milostivirii Tale, celei mari, sa-mi dai har, ca sa pun inceput bun, sa port grija si sa ostenesc pentru sufletul meu, pentru care ai petrecut atatea osteneli si ispite la Sfanta Ta rastignire, ca sa mantuiesti zidirea Ta.

Si te rog, Dumnezeul meu si Ziditorul meu, sa ma indreptezi de astazi inainte spre bine, pana la sfarsitul vietii mele, intru cinstea si marirea imparatiei Tale si pentru mantuirea mea. O, Doamne! Astazi iti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugandu-Te sa fie voia Ta in mine precum iti place. Da-mi ingaduiala sa pot rabda si ma pedepseste aici intru acesta lume, dupa mila Ta, iar nu in cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei morti dupa rugaciunile Sfintei Tale Biserici si ma invredniceste pe mine si pe ceilalti sa ne bucuram de marirea ta in Rai.

Rugăciunea de Luni. Rostește-o în fiecare dimineață ca să-ți meargă bine toată săptămâna

La acesta pun mijlocitor pe Sfintii Tai ingeri, catre care zic: O, ceresti slujitori si slugi ale lui Dumnezeu! pazitori ai oamenilor si vrajmasi ai duhurilor rele, ma inchin voua, fericite duhuri, si ma bucur de marirea voastra, caci pururea stati neadormiti intru vointele Dumnezeului nostru cu multa grija si credinta; voi pururea cautati si nu dormiti, pururea slujiti si nu osteniti, pururea luptati si pururea biruiti si nu este alta grija voastra, fara numai sa departati pe cel rau de la zidirea lui Dumnezeu.

O, binecuvantati pazitori ai oamenilor! ma inchin voua si va multumesc pentru ajutorul cel de toate zilele ce ne dati, pentru povatuirea ce ne faceti, pentru darul ce-l cereti adesea de la Dumnezeu pentru noi si deosebi va binecuvantez pentru grija ce aveti de mine, nevrednicul si pacatosul. O, Sfinte ingere, pazitorul sufletului meu, si voi Sfintilor Arhangheli Mihaile si Gavrile, nu va scarbiti de mine, nici ma lasati pustiu, ci ma paziti ziua si noaptea pana imi voi da cu pocainta sufletul in mainile lui Dumnezeu, Ziditorul meu, macar ca eu nu va ascult, nici primesc luminarile si povatuirile ce imi faceti pentru folosul meu.

Rugăciunea de Luni. Rostește-o în fiecare dimineață ca să-ți meargă bine toată săptămâna

Inca va rog sa aveti grija sufletului meu si sa opriti puterea vrajmasului, pentru ca sa nu mai gresesc de acum inaintea Dumnezeului meu; si ma invredniciti sa va vad la moartea mea si sa stati imprejurul meu si sa duceti in ceruri sufletul meu ca sa se inchine maririi lui Dumnezeu si sa vada bucuria Sfintilor Lui pentru ca sa am pricina sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati avut-o pentru mine si sa va spun binele vostru cu glas neincetat in vecii vecilor.

Amin.

Citeste intreg articolul AICI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *