Tableta de frumusete

Metode de epilare eficienta. Cum stii pe care sa o alegi?

Firele de par care acopera corpul sunt fine si de culoare deschisa si pot trece neobservate.
Din pacate de cele mai multe ori insa firele de par cresc dezordonat,lungi si intens colorate si atuinci putem vorbi despre hipertricoza. Hipertricoza este o imperfectiune datorata unui dezechilibru hormonal minor care se rezolva prin epilare .
Epilarea se poate realiza in mai multe moduri.


Epilarea chimica se executa cu creme epilatoare.Acestea sunt extrem de comode pentru epilatul se poate realiza si acasa ,nu necesita cunostinte tehnice deosebite si nu doare.Are totusi un mare dezavantaj : parul creste repede si de cele mai multe ori mai des si mai viguros decat inainte pentru ca parul nu este smuls din straturile profuinde ale pielii ci este macinat de substanta chimica la suprafata pielii.
Epilatoarele chimice se gasesc sub forma de crema .Ele se aplica pe piele cu degetele protejate de o manusa sau cu un aplicator special.Se lasa sa actioneze exact cat sunt indicatiile din prospect dupa care se indeparteaza cu o spatula de plastic prin razuire .Apoi se spala suprafata cu apa calduta si se neutrlizeaza cu acid acetic sau citric diluat.Nu se spala cu sapun.


Este bine sa se respecte indicatiile din prospect pentru ca sa nu apara r4eactii alergice la contactul prelungit al cremei cu pielea.In timpul lucrului poate aparea un miros specific de al hidrogenul sulfurat care nu trebuie sa sperie.


Epilarea electrica se poate face folosind diferite tipuri de aparate.

Aparatele de epilat din generatia noua sun fie cu discuri fie cu spire.Ele realizeaza insa acelasi efect. Metoda are avantajul ca se poate utiliza acasa ,este comoda si extrem de rapida,nu necesita deplasarea si programarea la un cabinet cosmetic. Dar prezinta si un mare dezavantaj : firul de par nu este smuls ci retezat de la suprafata pielii si de aceea metoda este comparabila cu rasul (parul creste repede,mai mult si mai des) si nu in ultimul rand este o metoda extrem de dureroasa ( inghinal ,axial )
Epilarea electrica cu electrocauter este executata de obicei in cabinetele dermato-cosmetice.Este o metoda radicala in sensul ca firele indepartate nu se mai refac.
Aparatul este prevazut cu un ac electric,lung si subtire cu care se intra pe langa firul de par pana la bulb. Aici impulsul electric distruge bulbul si radacina iar firul de par nu se mai reface.Operatiunea se face sub anestezie locala.
Este o operatiune cu rezultate bune ,dezavantajul fiin durata mare in timp deoarece la o sedinta nu se pot extrage mai mult de 10 fire dupa care trebuie lasat un timp de cicatrizare pentru piele de aprox. 3 saptamani.De asemenea reusita este dependenta de dexteritatea celui care o practica ,ca acesta sa intre perfect in bulbul firului de par alfel se realizeaza o stimulare si firele se indesesc.


Epilarea cu laser

Una din aplicatiile cele mai frecvente ale laserului este in epilarea definitiva a parului in exces din anumite parti ale corpului.Inceperea tratamentului se face dupa un prealabil examen ecografic care pune ,sau nu ,in evidenta existenta unei deficiente ovariene.De regula acestea sunt responsabile de excesul de pilozitate .Atunci cand se constata vreo deficienta
trebuietratata intai aceasta si apoi se incepe epilarea cu laser.
Raza laser merge de-a lungul firului de par,in pori,pana la nivelul radacinii,la bulb.Impulsul de joasa frecventa distruge radacina firului de par care se extrage apoi usor cupenseta.
Avantajul laserului fata de electrocauter este ca ,cu laserul se pot extrage aproximativ 100 fire intr-o sedinta din care 80 nu se mai refac.Durata tratamentului este in functie de numarude fire.
Dezavantajul metodei este pretul deocamdata prea ridicat al sedintelor de tratament.


Epilarea mecanica

Epilarea mecanica se realizeaza cu amestec ceara-colofoniu.Amestecul se poate prepara in cabinetul cosmetic din 1 kg colofoniu si 250 g ceara de albine ,amestec care se poate refolosi dupa fierbere.De asemenea epialtia mecanica se poate realiza cu amestec ceara-colofoniu de unica folosinta ,gata preparata.
Este cea mai indicata metoda de epilat deoarece firul de par este smuls din radacina si timpul lui de refacere este mai lung,de asemenea prin epilari sistematice cantitatea de fire se reduce.


Masuri de precautie la prepararea amestecului ceara-colofoniu


Pentru a se evita accidentele in cabinetul cosmetic in momentul prepararii amestecului trebuie sa se respecte anumite cerinte:

 • in timpul prepararii amestecul se supravegheaza pentru ca colofoniul este inflamabil
 • vasele cu care se lucreaza trebuie sa aiba dispozitive de prindere solide pentru a evita accidentele
 • nu se lucreaza cu amestecul plin de par
 • amestecul se fierbe ,se strecoara si apoi se refoloseste
 • temperatura amestecului se testeaza inainte de aplicare
 • dupa epilare se dezinfecteaza cu lotiune dezinfectanta sau spirt in functie de regiunea epilata
 • amestecul nu se raceste rapid sau prin amestecare pentru ca intra aer care il poate zaharisi
 • inainte de epilare se studiaza zona pentru ca sa nu existe dermatite de contact,foliculite sau alte afectiuni ale pielii care sa interzica epilarea
  Pentru incalzirea si strecurarea amestecului se foloseste un decantor cu doua compartimente.In primul compartiment se pun componentele sau fasiile dupa ce s-a epilat ,acestea se incalzesc la punct de fierbere dupa care curge printr-o sita in al doilea compartiment unde este curata si buna de epilat. Aparatul este dotat cu un termostat care mentine amestecul la o temperatura optima de epilat.
  Pentru epilarea cu ceara de unica folosinta amestecul ceara-colofoniu este cumparat gata preparat si astfel se elimina riscurile de la preparare.In rest masurile de precautie sunt identice cu cele ale epilatului cu amestec preparat in cabinet.
  Amestecul de unica folosinta se gaseste in flacoane de diferite marimi in functie de zona care este epilata.Pentru a incalzi amestecul se introduc flacoanele intr-un aparat care este dotat cu un termostat si care le mentine la o temperatura buna de epilat.

Epilarea pe regiuni

1.Epilarea picioarelor


Inainte de inceperea epilatului se studiaza sensul de crestere a firelor de par si se observa daca nu exista vreo afectiune dermatologica care ar putea impiedica epilatia .
Cu o paleta de lemn se aplica fasia de ceara ,de 4-5 cm latime ,in sensul de crestere a firelor de par.Este important ca fasia sa aiba margini laterale si terminala pentru a fi indepartata mai usor.Daca se epileaza numai gambele fasia se aplica numai de la genunchi in jos,iar daca se epileaza si coapsele fasia se aplica de la incheietura de sus a piciorului pana la glezna.Fasia se scoate in sens invers aplicarii ,o mana sustine muschiul la partea terminala a fasiei si cu cealalta mana se scoate fasia.De obicei parul nu se indeparteaza complet dupa prima aplicare asa incat se aplica o a doua fasie.

Pe genunchi se aplica o fasie separata de forma circulara care se scoate tot in sens circular .
Pe partea dorsala a piciorului ,pe coapsa de regula sunt 2-3 sensuri de crestere.Pentru a indeparta firele din aceasta zona este important sa se aplice fasii pe fiecare sens in parte .


Regiunea inghinala este epilata la sfarsit cand temperatura amestecului a mai scazut pentru ca regiunea este sensibila.Fasia se aplica respectand strict sensul de crestere si se scoate in sens invers.Deoarece este o zona sensibila la infectii se respecta cu strictete normele de igiena.
La final piciorul se dezinfecteaza cu spirt,se aplica un gel calmant iar in regiunea inghinala se poate aplica o pudra sulfamidata sau saprosan.
Atentie se acorda persoanelor care au varice ,la acestea se aplica amestecul mai rece ,presiune la aplicarea si la indepartarea fasiei trebuie sa fie mai mica.
Clienta este sfatuita sa nu stea la soare dupa epilat pentru ca pielea este sensibila si riscul arsurilor este mare. 2.Epilatia bratelor
Pentru epilatia bratelor se studiaza sensul de crestere a firelor de par si se observa pielea sa nu existe dermatite care sa impiedice epilarea .
Fasiile de ceara se aplica in sensul de crestere a firelor de par si extrag in sens invers.Pe cot si pe umar se aplica fasii circulare .Deoarece pe maini exista mai multe sensuri de crestere este important sa se respecte aceste sensuri la aplicarea fasiilor pentru a se obtine un epilat de buna calitate.Uneori parul poate cobora si pe fata dorsala a mainii si de aceea se aplica o fasie si aici.
Dezinfectia se face cu spit dupa care se aplica un gel calmant.


3.Epilarea axilelor

Zona axilelor este extrem de sensibila la infectiile microbiene si de asemenea reprezointa o zona de activitate ganglionara, de aceea este necesara respectarea normelor de igiena .De asemenea este interzisa epilarea daca se constata inflamarea ganglionilor ,daca este perioada de sarcina sau alaptare cand activitatea hormonala este mai intensa.
Se studiaza sensul de crestere a firelor de par si daca zona nu prezinta si alte dermatite care ar putea impiedica epilarea .Fasia se aplica in sensul de crestere si se scoate in sens invers.In timpul lucrului atentie se acorda intensitatii de lucru care nu trebuie sa fie prea mare ,ceara trebuie sa aiba o temperatura mai scazuta decat la epilarea pe regiunile mai mari.
Dezinfectia se face cu spirt ,se completeza dezinfectia cu Electrodermul ,se aplica un gel calmant sau soprosan.
Dupa epilat nu se aplica deodorante de nici un fel si nu spala axila cu sapun.


4.Epilarea fetei

In regiunea fetei cele mai solicitate parti sunt : buza superioara ,barbia ,zona preauriculara si mai rar pometii sau fruntea.
Pentru epilarea acestor regiuni se aplica tehnica generala de epilat.Fiind zone sensibile la actiunea factorilor microbieni este necesar sa se respecte regulile de igiena.Inainte de epilat fata se demachiaza ,se lotioneaza pentru a indeparta surplusul de grasime si se tamponeaza pentru a fi uscata.Se testeaza temperatura amestecului dupa carte se aplica fasiile cu o paleta mica,in sensul de crestere a firelor de par.La indepartarea fasiei se sustine muschiul in apropierea zonei terminale a fasiei si cu cealalta mana se scoate fasia .
Pentru fata se foloseste un amestec preparat intr-un vas mai mic care se utilizeaza numai in aceasta regiune.
Dezinfectia se face cu lotiune dezinfectanta ,in completare cu Electrodermul dupa care se aplica un unguent medicamentos.


Machiajul se poate realiza dupa ce fata s-a calmat.


Epilarea cu amestec de unica folosinta are aceeasi tehnica. Modul de intindere a fasiilor este insa diferit din cauza formei de prezentare a amestecului.
Dupa incalzire batonul cu ceara se aplica la locul de incepere a fasiei,se preseaza usor cu degetele si in acelasi timp se deplaseaza batonul pe sensul de crestere a firelor de par ,intinzand astfel fasia .Cand inca fasia este calda ,se aplica peste ea o hartie speciala ,se preseaza pe intreaga suprafata a fasiei si apoi cu ajutorul ei se indeparteaza si fasia aplicata.Aplicarea se repeta de cate ori este nevoie pana la indepartarea completa a parului.Marimea hartiei este diferita,in functie de zona epilata la fel ca si marimea batonului de ceara.Dezavantajul la aplicarea fasiilor este ca batoanele nu pot forma marginea laterala usor ingrosata si in urma fasiei raman urme care de multe ori se curata greu.

Adresa si Contact

DJ 106K, Nr. 124, Sebes, jud. AlbaCod Postal: 515800, Romania

Zona Industriala la iesirea din Sebes spre loc. Daia Romana

Hala cu ManiaMall si AutoLux, pe partea dreapta dupa podul cu Autostrada A1


Email:

info@maniamall.ro – informatii despre comenzi si livrari

office@maniamall.ro – informatii despre parteneriate si colaborari

contabilitate@maniamall.ro – informatii despre contabilitate si plati


Telefon:

Call Center: 0749 151 050


Program:

Call Center: 0749 151 050

Luni-Vineri: 08:00 – 17:00

Sambata – Duminica: Inchis

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *