Tableta de frumusete

Inregistrare domenii Namebox

Suntem adesea întrebați de începători: ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile? Dacă sunteți începător, atunci poate ați auzit că aveți nevoie de un domeniu pentru a face un site web.

Cu toate acestea, mulți începători confundă numele de domeniu cu un site web sau un serviciu de găzduire a unui site web. Dacă abia sunteți la început, atunci toți acești termeni diferiți pot suna prea tehnici.

În acest ghid pentru începători, vom răspunde ce este un nume de domeniu și cum funcționează domeniile. Scopul este să vă ajute să înțelegeți și să alegeți numele de domeniu potrivit pentru site-ul dvs. web.

Cum să înregistrați corect un nume de domeniu in 2022?

Deoarece acesta este un ghid cuprinzător despre cum să înregistrați un nume de domeniu, am creat un tabel de conținut, astfel încât să puteți sări cu ușurință la secțiunea care vă interesează cel mai mult:

  • Ce este un nume de domeniu?
  • Când este momentul potrivit pentru a înregistra un nume de domeniu?
  • Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu?
  • Cum să înregistrezi un nume de domeniu (gratuit)?

Înainte de a începe, să acoperim elementele de bază, astfel încât să fim pe aceeași pagină.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. pe care oamenii o introduc în browser pentru a vă vizita site-ul. De exemplu, namebox.ro.

În termeni simpli, dacă site-ul tău era o casă, atunci numele tău de domeniu va fi adresa acestuia.

Întregul internet este o rețea uriașă de computere. Fiecărui computer i se atribuie un număr care se numește adresă IP și arată astfel:

66.249.66.1

Această adresă nu este ușor de reținut sau de memorat. Imaginează-ți cum ar fi dacă ar trebui să folosești acest tip de adresă pentru a vizita site-urile tale preferate.

Pentru a rezolva această problemă, au fost inventate nume de domenii.

Numele de domenii pot avea alfabete și numere, ceea ce îi ajută pe proprietarii de afaceri să creeze nume de marcă pentru adresa site-ului lor web.

Pentru a afla mai multe despre numele de domenii, consultați ghidul nostru pentru începători despre numele de domenii și cum funcționează acestea .

Când trebuie să înregistrați un nume de domeniu?

În medie, peste 56500 de nume de domenii .com au fost înregistrate în fiecare zi în 2020.

În prezent, există peste 151,8 milioane de nume de domenii .com deja înregistrate. 366,3 milioane de nume de domenii sunt înregistrate în toate TLD-urile.

Aceasta înseamnă că toate numele de domenii bune sunt înregistrate. Sunt șanse ca cineva să înregistreze un nume de domeniu la care vă gândiți, așa că este inteligent să înregistrați un nume de domeniu imediat ce vă gândiți la o idee.

Acesta este motivul pentru care toți antreprenorii inteligenți înregistrează în mod proactiv nume de domenii chiar înainte de a lansa o afacere.

Numele de domenii sunt ieftine și le puteți înregistra timp de un an. Dacă decideți să nu urmăriți ideea de afaceri online , atunci le puteți lăsa să expire.

Concluzia este că, dacă sunteți serios să construiți o afacere, atunci ar trebui să înregistrați un nume de domeniu imediat.

Vă va ajuta să vă protejați identitatea mărcii, numele companiei și chiar ideile viitoare de afaceri.

Cât costă un nume de domeniu?

În mod normal, un nume de domeniu .com costă 14,99 euro/an. Costul unui domeniu variază în funcție de fiecare extensie sau TLD (domeniu de nivel superior). Unele sunt chiar mai scumpe decât asta.

Nu vă recomandăm să utilizați altceva decât domeniile .com, deoarece toată lumea își amintește un domeniu .com, iar tastaturile smartphone-urilor dvs. au o cheie predefinită pentru .com.

Am nevoie de un site web pentru a înregistra un nume de domeniu?

Nu, nu aveți nevoie de un site web pentru a înregistra un nume de domeniu. Puteți înregistra un nume de domeniu și puteți face un site web ulterior. De asemenea, puteți să înregistrați un nume de domeniu și să configurați un site web temporar sau o pagină.

Mulți antreprenori tratează numele de domenii ca pe bunuri imobiliare digitale, așa că înregistrează un nume de domeniu bun și îl păstrează pentru ca cumpărătorul potrivit să-l cumpere de la ei pentru profit.

Cum să alegi cel mai bun nume de domeniu?

Numele de domenii joacă un rol foarte important în identitatea și succesul site-ului dvs. De aceea este important să vă gândiți cu atenție la numele de domeniu pe care îl alegeți.

Cu toate acestea, este, de asemenea, important să nu vă gândiți prea mult, altfel nu veți trece niciodată de faza de cercetare.

Mai jos sunt câteva sfaturi generale de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un nume de domeniu.

  • Asigurați-vă că numele dvs. de domeniu este ușor de pronunțat, scris și cât mai scurt posibil.
  • Rămâneți cu extensia .com, deoarece majoritatea utilizatorilor le consideră mai ușor de reținut decât orice altă extensie de domeniu.
  • Utilizați cuvintele cheie și numele mărcii în căutarea numelui de domeniu. De exemplu, namebox.ro este mai prietenos cu SEO decât namebox.com

Nu utilizați numere sau cratime în numele domeniului dvs. Le face mai greu de pronunțat și dificil de reținut.

Ai nevoie de mai multe sfaturi? Consultați sfaturile de experți despre găsirea celui mai bun nume de domeniu pentru site-ul dvs., pe namebox.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *