Tableta de frumusete

Ghid practic de proiectare și amenajare a grădinilor

 Cea mai bună parte a casei este cea de care vă puteți bucură oricând și oriunde fără a fi deranjat: peisajul natural. Acest lucru este mai interesant decât să petreci timpul afară într-o noapte caldă de vară, bucurându-te de sunetul insectelor și mirosul florilor.

Toată lumea își dorește o grădină frumoasă, dar puțini își pot permite costul unei inginerii peisagistice. Chiar dacă nu pare la fel de ușor că amenajarea propriei oaze de agrement, puteți aranja acest colț în funcție de propriile preferințe apelând la câteva sfaturi, pentru a vă satisface nevoile de relaxare și confort în curtea propriei case.

Ssursa imaginii: Csaprontogarden

Aranjează grădina

Natura și plantele, în general, sunt imprevizibile, au nevoie de un mediu favorabil pentru a crește și a se dezvoltă. Acestea au nevoie de atenție și îngrijire in mod constant, fiecare în funcție de nevoile sale.

Trebuie să considerați că fiecare plantă are propriul ciclu.

 Frumusețea unor plante sezoniere poate fi savurată doar într-un anumit sezon.

Prin urmare, este important să înțelegem ciclul lor de viață pentru a le alterna. Indiferent de anotimp, curtea dvs. ar trebui să arate bine, așa că vă sugerez să evitați utilizarea florilor care nu se pot adapta la climatul țării noastre. Dacă nu aveți mult timp liber și nu vă plac florile, alegeți elemente de vegetație ușor de întreținut și foarte durabile.

Idei practice pentru înfrumusețare a grădinii

Sursa imaginii: Casaprontogarden

Deoarece este un spațiu în aer liber și ideea este să va bucurăți și să profități la maximum de natură, va recomand să folosești cât mai mult posibil materiale naturale.

Pentru pavaj, puteți folosi piatră, iar pentru mobilier, puteți folosi lemn, iar dacă aveți nevoie de o atenție specială pentru a face față mediului extern, umidității sau fluctuațiilor de temperatură, puteți folosi piatră.

Dacă investiția este prea mare și lucrările de întreținere sunt și ele costisitoare, puteți utiliza materiale cu caracteristici similare, cum ar fi materiale ceramice sau din ratan.

Dacă spațiul nu vă permite să utilizați o piscină mică, nu va strică să amenajați un mic iaz.

Decorarea grădinii

Sursa imagini: Casaprontogarden

Pentru cele mai bune rezultate, alegeți mobilier cât mai confortabil, pe care să poată fi așezate perne cu bureți groși. Asigurați-vă că folosiți materiale impermeabile care pot fi îndepărtate pentru o curățare ușoară.

Dacă spațiul va permite, nu uitați de „mobilierul cerului înstelat”: hamacul, leagănul, baldachinul sau leagănul din grădină. În nopțile răcoroase de toamnă, nu există niciun rău dacă vă bucurăți încă de un pahar de vin în grădină.

Prin urmare, vă sugerez să integrați sursă de foc în aspect. Acum, cu un sistem inteligent, puteți chiar să utilizați telefonul mobil pentru a programa un șemineu în aer liber pentru a-l porni sau opri la anumite intervale de timp.

Dacă sunteți pasionat de gătit, puteți chiar să construiți o mini-bucătărie în aer liber.

 Iluminatul exterior

Nu cred că este necesar să spunem că și iluminatul joacă un rol extrem de important.

 Luminile pot umbri orice tip de spațiu, iar grădinile nu fac excepție de la această regulă.

 În primul rând, asigurați-vă că zona un de locuiți este bine iluminată. Apoi folosiți spoturi pentru a evidenția anumite colțuri sau plante.

Pentru a crea o atmosferă, puteți utiliza becuri tip LED sau Edison pentru a fascina instalațiile de iluminare a copacilor. Ele vor aduce un plus de căldură și farmec spațiului exterior.

Nimic nu te poate împiedica să te bucuri de un colț de natură. Grădina dumneavoastră nu trebuie să fie doar atractivă și poate aduce fericire nu numai în timpul zilei sau doar primăvara și vara. Indiferent când și unde, trebuie să vă puteți bucură de această.

 Luați în considerare acest lucru atunci când amenajați grădina, iar lucrarea este pe jumătate terminată.

Nu trebuie să aveți o curte mare pentru a profită la maximum de ea.

Nu în ultimul rând, trebuie să rețineți că întreținerea și curățarea sunt mai importante decât aspectul său. O grădină neglijată va iesi in evidenta imediat. Dacă plantele nu sunt tratate corespunzător, toate eforturile vor fi în zadar.

Mai multe sugestii gasiti pe https://www.casaprontogarden.ro/


  • Sediu: Sat Hăpria, Comuna Ciugud, Nr. 16, Județ Alba
  • C.I.F. 42760087
  • Orar: Luni – Vineri 10.00 – 18.00
  • Telefon: 0740 637 693
  • Email: contact@casaprontogarden.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *