Tableta de frumusete

După ce a salvat viețile a șase participanți la un super maraton, un cioban a devenit erou în China

Un cioban chinez a devenit marți un erou al rețelelor sociale, după ce a salvat viețile a șase participanți la un ultramaraton în munți.

În această perioadă, 21 de sportivi și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteorologice extreme. În ciuda faptului că au fost alertați de Biroul Meteorologic al Provinciei Gansu (Nord-Vest), 172 de sportivi sponsorizați de organizatori s-au întrecut sâmbătă în cursa de 100 de kilometri pe distanță ultra lungă, dar au fost încă prinși de grindină și ploaie. Agerpres raportează că vânturile puternice și temperaturile mai ales negative.

Pe rețeaua socială chineză Weibo, internauții l-au lăudat pe pastorul Zhu Keming, care a fost raportat de mass-media chineză când a venit furtuna. Sâmbătă după-amiază, când vremea s-a deteriorat brusc, Zhu Zheng pășunând cu oile sale, obligându-l să găsească adăpost într-o peșteră, unde există, de obicei, haine și mâncare de urgență.

În această peșteră, el a plasat primul alergător care suferea de crampe, caruia i-a încălzit mâinile și picioarele lângă focul de tabără.

Ciobanul a fost înștiințat de alți patru alergători care se repedeau spre refugiu. Ciobanul se confruntă cu vremea rea ​​și a trebuit să fie ajutat de al șaselea alergător aflat în pericol afară.

Deși acțiunile lui Zhu au fost considerate eroice, el a declarat presei chineze că este o „persoană obișnuită care face lucruri obișnuite.” Din păcate, nu a putut salva alți alergători care au murit de hipotermie.

El a adăugat: „Două persoane au fost ucise și nu pot face nimic pentru ele. Potrivit rapoartelor mass-media locale, autoritățile provinciale au mobilizat o echipă pentru a investiga cauza dezastrului.

Această dramă a stârnit indignarea oamenilor și a ridicat multe întrebări într-o țară pasionată de alergare în ultimii ani.

Sursa: Agerpres

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *