Tableta de frumusete

Cum să fii fericit și să scapi de depresie?

Cum să fii fericit și să scapi de depresie? Depresia înseamnă depresiune, vale. Când majoritatea hormonilor fericirii sunt scăzuți sau nu mai sunt eficienți, iar fericirea reprezintă o stare de bine, ce rezultă din sinteza în proporții variabile acestor substanțe precum:

 • OXITOCINA, Hormonul iubirii
 • Serotonina al evoluției și Succesului
 • endorfinele ce combat durerea și
 • dopamina ce îți oferă excitare și motivație. Dacă unul este scăzut, vei încerca să compensezi mai mult cu ceilalți. Spre exemplu, dacă nu ai suficientă iubire, vei încerca să fii fericit, muncind în exces pentru a obține serotonină sau căutând tot timpul distracții care să îți ofere dopamină, iar când un hormon este în exces pentru mai mult timp, receptorii săi capătă rezistență și efectul nu mai este același. Cei focusați doar pe carieră sau bani vor să aibă din ce în ce mai mult. Cei care merg
  pe endorfine fac sport în exces, iar hedoniștii caută din ce în ce mai multe distracții și plăceri. Aceeași satisfacție astfel, pentru o stare de fericire deplină, pentru a avea sensibilitate la acești hormoni și nu rezistență ar fi ideal să alternezi și să echilibrezi mai toate aspectele vieții și latura personală intimă, dar și cariera, munca, banii sau distracțiile.
 • Astfel, sfatul meu numărul unu pentru a fi mai fericit, fii echilibrat. Echilibrează ceea ce oferi cu ceea ce primești. Atunci când
  oferi recunoștința și cuvintele frumoase ce îți sunt adresate de către cei cărora le-ai făcut un bine, iți va crește nivelul de serotonină, iar serotonina îți dă o stare de satisfacție de împlinire.
 • Când te focusezi pe ceea ce primești, îți crește și nivelul de dopamină, iar dopamina îți dă o stare de excitare care te motivează să faci mai departe acel lucru.
 • Dacă nu primești aprecieri pentru ceea ce oferi noi atenți pe cei care ar trebui să-ți fie recunoscători, putem oferi celorlalți din preaplinul nostru, din abundență și mai puțin, atunci când hormonii noștri de fericire sunt la pământ, așa că fă-ți bine ție în primul rând pentru a putea face bine și altora. Iar atunci când ești și tu în postura de a primi ceva, mulțumește și fii recunoscător.
 • La rândul tău vreau să îți mulțumesc, pentru că mă urmărești și îmi oferi atenția ta, iar atenția ta este cea mai importantă resursă pe care o deții.
 • Astfel, al 2-lea sfat al meu este să-ți gestionezi cu ințelepciune această prețioasă resursă. Ea poate fi investită sau cheltuită
  dacă ești atent la ceva sau cineva care te ajută să evoluezi, înseamnă că este o investiție, dacă nu înseamnă că este o cheltuială.
 • Internetul este infinit. Dar tu poți să alegi ce faci cu atenția ta, o investești sau cheltuiești evoluția îți oferă fericire pe termen lung cheltuiala plăcere pe termen scurt ai nevoie și de una și de cealaltă acordă atenție și lucrurilor serioase, dar dă-ți voie să te și relaxezi și să te distrezi dacă simți că este util. Ceea ce îți spun, arată ți recunoștința printr-un like pentru a
  influența algoritmii să trimită informația mai departe, să ajungă și la alții, așa cum a ajuns și la tine.
 • Înțelege că ai nevoie de un scop, de o misiune. Un om fără rost în viață este un om trist neîmplinit. Alegeți misiunea în
  funcție de pe cine vrei să ajuți și să protejezi.
 • Ce fel de servicii și bunuri vrei să creezi pentru semenii tăi?
 • Ikigai, principiul japonez al fericirii spune că în viață să faci ceea ce îți place, ceea ce iubești apoi să fii bun în ceea ce faci, să fie util oamenilor și, nu în ultimul rând, să-ți aducă și siguranță și bunăstare financiară. Indiferent de ce meserie ai și ceea ce faci, fă-o cu pasiune, cu profesionalism, evoluează și devii din ce în ce mai bun. Amintește ți întotdeauna de beneficiarii muncii tale și banii vor veni.
 • Dacă ești constructor, fă case durabile și de calitate.
 • Dacă ești electrician fă legăturile bine ca să nu se scurtcircuiteze, dacă ești profesor, fă-te înțeles de către elevi, dacă faci mâncare, folosește ingrediente de calitate care să-i hrănească pe oameni și nu să-i otrăvească.
 • Dacă ești RECEPȚIONER, fii ospitalier, dacă ești primar, administrează bine localitatea. Dacă ești judecător, fii drept, iar dacă ești medic, manifestă empatie față de pacienții tăi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *