Tableta de frumusete

Cum să alegi și cum să folosești șosetele medicinale

Multe persoane poarta sosete medicinale pentru confort, pentru a se descurca mai bine în activitatile sportive și pentru a ajuta la prevenirea afecțiunilor medicale grave.

Practic, acestea îți îmbunătățesc fluxul sanguin, pot reduce durerea și umflarea picioarelor. De asemenea, vă pot reduce riscul de a face tromboză venoasă profundă (TVP),  cheaguri de sânge și alte probleme de circulație.

Ele se prezinta în diferite dimensiuni, așa că dumneavoastră sau medicul dumneavoastră va trebui să decideți care opțiune va funcționa cel mai bine.

Ce sunt sosetele medicinale?

Ciorapii de compresie sau medicinali sunt special confectionati pentru a fi confortabili, elastici si fac o usoara compresie pe picior. Ciorapii de compresie sau de presiune gradată sunt mai strânși în jurul gleznei și devin mai largi pe măsură ce se rulează în sus pe picior.

Le puteți cumpăra din magazin, dar dacă medicul dumneavoastră le prescrie, asigurarea dumneavoastră de sanatate poate acoperi costul acestora.

Puteti achizitiona sosete medicinale de la companii de furnizare medicală, online și în multe farmacii. Mai multe detalii pe link.

Cine poate sa le foloseasca?

  • Persoanele cu sau cu risc pentru probleme de circulație, cum ar fi TVP, vene varicoase sau diabet
  • Daca ai suferit o interventie chirurgicala recenta
  • Persoanele imobilizate sau care isi misca greu picioarele
  • Persoanele care stau toată ziua la serviciu, in picioare sau pe scaun
  • Atleții
  • Femeile însărcinate
  • Piloții

Cum actioneaza?

Presiunea pe care acești ciorapi o exercită asupra picioarelor vă ajută să aveti o circulatie mai buna. Arterele care duc sângele bogat în oxigen către mușchi se pot relaxa, astfel încât sângele circula usor. 

Ciorapii de compresie vă pot împiedica să obositi sau sa va doara picioarele. Acestia pot, de asemenea, sa reduca umflarea picioarelor și gleznelor și ajuta la prevenirea și tratarea aparitiei vaselor-păianjen sau varicelor.

Astfel, este mai greu ca sangele să se acumuleze în vene și să facă un cheag. Cheagurile îngreunează circulatia, ceea ce poate cauza umflături, piele decolorată și alte probleme.

Unii sportivi, inclusiv jucători de baschet, poartă șosete și mâneci compresive pe picioare și pe brațe. Teoria este că, în timpul activității, un flux sanguin mai bun va ajuta la obținerea oxigenului către mușchi, iar suportul va ajuta la prevenirea deteriorarii țesuturilor. Și ulterior, circulația sanguină și limfatică întărită le va ajuta mușchii să se recupereze rapid. Nu vor fi la fel de dureroase și nici nu veti avea crampe musculare.

Studiile arată că echipamentul are puțin sau deloc efect asupra performanței atletice, dar unii oameni mizeaza pe el. Dovezile pentru o recuperare mai rapidă sunt evidente, dar nu suficiente.

Cate tipuri de sosete medicinale sunt?

8256-m1-negru

Șosetele au lungimi diferite pentru a acoperi diferite părți ale corpului. Pentru TVP, majoritatea ciorapilor merg chiar sub genunchi , dar puteți achizitiona și colanți.

Cutie 25 perechi șosete MEDICINALE, Şosete  pentru femei, marime:35-37 - model 8256

Au, de asemenea, diferite niveluri de presiune, măsurate în mmHg. Ciorapii ar trebui să se simtă confortabili, dar nu dureros de strânși. Compresia ușoară, cu numere mai mici, este de obicei suficientă pentru a se menține confortabil pe picioare la locul de muncă. Veți avea nevoie de numere mai mari cu o potrivire mai fermă pentru a preveni TVP .

Ciorapii anti-embolism sunt conceputi pentru a fi purtati dupa operatie si atunci cand trebuie sa stai in pat. Dacă poți să stai și să te miști, ciorapii cu compresie gradată sunt mai buni.

Cum să le purtați?

Netezește ciorapii, astfel încât să se întindă pe pielea ta. Evitați aglomerarea de tesatura.

Asigurați-vă că nu sunt prea lungi. Nu pliați sau rostogoli vârfurile în jos, deoarece asta le poate face prea strânse. Ar putea cauza probleme de flux sanguin sau vă poate întrerupe circulația ca un garou.

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus să le purtați, probabil că veți dori să le purtati in cea mai mare parte a timpului. Puteți purta șosete clasice peste ciorapi compresivi. 

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră cât de des și cât timp trebuie să le utilizați.

Pentru comenzi:

CISEROM SA

Address: 515800 Sebes, jud. Alba, Str. Dorin Pavel nr. 78

M.:+40 758 064386

T.: +40 258 732785, 732116, 733287

E. ciserom@ciserom.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *