Tableta de frumusete

Cum poți trece peste o despărțire după ce ai fost înșelat

Simți că ea este totul pentru tine. O iubești cu adevărat. Ți-ai dat seama de asta atunci când ai observat că, fără să vrei asta, ea a devenit tot universul tău. Însă, ceva s-a întâmplat și ai aflat că sentimentele ei nu erau similare cu ale tale. Mai mult, te-a înșelat.

Când ai aflat asta ai simțit o senzație de rău în tot corpul. Te-au lăsat puterile, ai rămas fără replică și fără o explicație logică care să te ajute să înțelegi exact ceea ce tocmai s-a petrecut. Cum depășești un astfel de moment?

Un lucru este sigur. Urmează să treci printr-o despărțire, asta dacă nu ai trecut deja. Cazurile în care relațiile își revin după o infidelitate sunt rare tocmai pentru că încrederea s-a rupt. Așadar, te afli acum într-o situație destul de delicată. Suferi însă îți dorești să depășești rapid momentul, să îți recapeți viața și încrederea în cei din jur. Cum faci acest lucru?

Acordă-ți timp

De cele mai multe ori, atunci când trecem printr-o experiență traumatizantă nu putem privi limpede. Impactul emoțional este atât de mare încât nu poți fi obiectiv. Indiferent de sfaturile pe care le primești, oricât de bune ar fi ele, tu vei acționa sub influența impulsului.

Este important să înțelegi ceea ce se petrece. Să conștientizezi sentimentele pe care le ai. Ce înseamnă ele, ce urmează pentru tine. Este o perioadă normală în care îți va fi greu să te regăsești. Acordă-ți timp și nu supra analiza lucrurile. Nu încerca să sari această etapă pentru că mai mult rău vei face. O să vezi, pe măsură ce timpul trece vei privi mult mai detașat către ceea ce s-a întâmplat.

Nu încerca să ai ultimul cuvânt

În niciun caz nu încerca să mai păstrezi o legătură cu ea. Nu o urmări pe rețelele sociale, nu te interesa de starea ei de spirit. Încearcă să rupi orice legătură cu ea sau cu lucruri care îți pot aduce aminte de cele întâmplate.

Vindecarea este cu atât mai rapidă cu cât reușești să te detașezi mai repede de faptul că  ai fost înșelat. A avea ultimul cuvânt nu te va ajuta. Îți poate oferi o satisfacție de moment însă mereu vei simți nevoia să mai adaugi ceva. O să ți se pară că oricât de multe i-ai spune tot nu ar compensa cu ceea ce a făcut ea. Ai intra într-un cerc vicios care ți-a provoca stări de anxietate și chiar depresie. Doar ai prelungi perioada în care vei suferi după ea.

În plus, îi vei arăta că îți pasă. Și nu vrei asta. Orgoliul tău va avea de câștigat dacă reușești să pari distant. Contează mai mult să arăți că ai trecut peste decât toate reproșurile pe care le-ar merita cu vârf și îndesat.

Ieși în lume

Va fi greu să ieși cu prietenii așa cum o făceai. Însă e important să nu te izolezi. Aspectul social te va ajuta să te redescoperi și să redescoperi ceea ce contează cu adevărat. Viața continuă chiar și după ce ai fost înșelat. Există prieteni care îți sunt alături, oameni care vor să te ajute. Și, chiar dacă pare greu de înțeles, o nouă relație te-ar ajuta să înțelegi că încă ești un bărbat atractiv capabil să fie iubit și să iubească la rândul lui.

Indiferent de ceea ce simți în acest moment este important să înțelegi că nu poți controla deciziile celor din jurul tău. Oricât de atent ai fi și oricât de mult ți-ai dori un lucru, persoana de lângă tine este responsabilă de propriile acțiuni.

A înșela este o alegere conștientă. Dacă se întâmplă, nu înseamnă că ai făcut ceva rău care a provocat asta. Doar înseamnă că persoana de lângă tine a ales o cale mai simplă, lipsită de moralitate și respect față de tine. Cu atât mai mult ai motive să mergi mai departe. Dacă ai fost înșelat nu înseamnă că ți se va mai întâmpla. Vezi în toate experiențele motive de dezvoltare profesională și emoțională. Cu siguranță vei găsi oameni cu care să îți petreci toată viața alături și motive pentru a pune în practică doar idei bune pentru relații fericite. Va trebui doar să fi pregătit să îi primești lângă tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *