Tableta de frumusete

Cele mai populare tratamente intr-un cabinet stomatologic

Oamenii viziteaza stomatologul pentru diferite probleme dentare, dar exista totusi anumite tratamente care in ultimii ani au devenit foarte populare. Cele mai populare tratamente stomatologice oferite sunt: implanturile dentare, albirea dintilor, detartrajul, extractiile dentare, si lucrarile de protetica dentara.

Cabinet Stomatologic Cluj – tratamente populare cu tehnologii de ultima ora


Implantul dentar


Datorita evolutiei si numeroaselor descoperiri in ceea ce priveste materialul utilizat si tehnicile stomatologice, implantul dentar este cel mai popular tratament intr-un cabinet stomatologic. De exemplu evolutia si profesionalismul medicilor din Cluj au dus la o crestere a calitatii implanturilor dentare in acest oras, un timp de recuperare mult mai scurt si o durata de viata mai mare a lucrarilor. 


Albirea dintilor

Albirea dentara este o procedura care se realizeaza doar in cabinetul stomatologic, deoarece este nevoie de masuri protectie a pacientului si de profesionalism, pentru ca rezultatul final sa fie unul impecabil.


Albirea dentara este foarte populara in Romania deoarece este un proces rapid prin care dintii devin albi si stralucitori. Medicul aplica un strat de peroxid de hidrogen pe suprafata dintilor, cu rol de albire. Pacientul obtine un zambet fermecator, ca in reviste. „Realizat sub supravegherea unui medic stomatolog profesionist, acest tip de tratament este sigur si eficient” – Daniela Chis, dentist Cluj

Detartrajul profesional


Detartrajul este un procedeu non invaziv efectuat de catre un medic stomatolog cu scopul de a indeparta tartrul de pe suprafata dintilor. Detartrajul realizat de catre un stomatolog este singura metoda sigura si eficienta de indepartare a tartrului supragingival si subgingival. Prin acest tip de tratament se curata dintii de bacterii si de tartru, si, daca este realizat in combinatie cu procedura de Air Flow, curata si petele lasate de alimente sau bauturi.

Extractiile dentare


Extracțiile dentare reprezinta interventii chirurgicale efectuate in cabinetul unui medic stomatolog cu scopul de a indeparta un dinte care nu mai poate fi reparat prin metode de tratament traditionale. Exista si cazuri cand extractia unui dinte este necesara doarece impiedica alinierea dintilor invecinati sau eruptia acestora.
Perioada de recuperare dureaza in general 7-10 zile, pana cand se suprima firele de sutura.


Protetica


Proteza dentara este un dispozitiv medical care se adapteaza in functie de nevoile pacientului. Proteza poate fi o lucrare mobila sau mobilizabila: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Acest tip de dispozitiv se recomanda atunci cand pacientul nu mai are suficienti dinti, iar medicul stomatolog constata, in urma investigatiilor, ca nu mai poate sa sprijine o lucrare fixa pe dintii ramasi. Proteza este varianta la care se apeleaza si in cazul pierderii totale a dintilor.

Acestea sunt cele mai populare tratamente la care pacientii apeleaza atunci cand vine vorba de vizita la stomatolog. Vizita intr-un cabinet de stomatologie poate fi intimidanta pentru unele persoane, dar nu uita ca profesionistii in medicina dentara stiu cum sa te faca sa treci peste toate fricile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *