Tableta de frumusete

Bucură-te de viață! Cum să îți schimbi PERSPECTIVA pentru a-ți găsi SENSUL și ÎMPLINIREA?

Fericirea este adesea definită ca „o stare de bunăstare și mulțumire” și este probabil una dintre cele mai importante preocupări umane. Se poate atinge această stare de bine?
Un răspuns ar fi prin creșterea plăcerii și scăderea durerii. Într-adevăr, unii psihologi susțin că fericirea implică maximizarea emoțiilor plăcute și minimizarea emoțiilor neplăcute. Această abordare a dominat domeniul bunăstării subiective în ultimii 30 de ani . În acest articol încerc a explorez un alt posibil răspuns bazat pe abordarea aristoteliană. Aristotel a sugerat că fericirea implică sentimentul emoțiilor potrivite. Astfel de emoții nu sunt neapărat emoții plăcute și pot fi chiar neplăcute, cum ar fi furia sau frica. Într-adevăr, Aristotel a susținut că absența emoțiilor neplăcute nu este un indicator al fericirii. În schimb, fericirea este legată de sentimentul emoțiilor neplăcute atunci când acestea sunt adecvate și favorabile scopului.

Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația și rugăciunea, pot îmbunătăți sănătatea oamenilor. Psihologii promovează astfel de tehnici de auto-îngrijire ca o parte majoră a îngrijirii medicale preventive. Hormonii stresului, produși atunci când organismul „lupta sau fuge” reprezintă un răspuns declanșat și joacă un rol major într-o serie de boli, inclusiv hipertensiune arterială, anxietate, depresie, infertilitate, bufeuri în menopauză și insomnie. Acei hormoni – adrenalină și noradrenalină în mod special – sunt creați pentru a permite o reacție rapidă la evenimente stresante. Totuși acest lucru nu se aplică și în cazul celor mai moderne circumstanțe de stres. Care sunt tehnicile de relaxare eficiente pentru reducerea stresului și care îți aduc bucurie? Pentru a combate în mod eficient stresul, trebuie să activați răspunsul natural de relaxare al corpului. Tehnici cum ar fi respirație profundă, vizualizare, meditație și yoga pot ajuta.

Cum găsești cea mai bună tehnică de relaxare pentru tine?

Pentru mulți dintre noi, relaxarea înseamnă să stăm pe canapea în fața televizorului, la sfârșitul unei zile stresante. Această activitate nu are un rol prea eficient pentru a reduce efectele dăunătoare ale stresului. Este esential să fie activat răspunsul natural al corpului la relaxare. Raspunsul natural poate fi o stare de odihnă profundă care reduce stresul, scade tensiunea arterială și aduce corpul și mintea înapoi în echilibru. Acest răspuns poate fi obținut prin practicarea tehnicilor de relaxare, cum ar fi respirație profundă, meditație, exercițiu ritmic, yoga, sau tai chi.

Cum alegem locul în care ne relaxăm?

Alege să te relaxezi în scaunul tip hamac cu franjuri Springos Brazilian White, deoarece este fabricat din materiale naturale, precum bumbacul care asigură o permeabilitate maximă a aerului și o calitate ridicată.
Îl poți achiziționa din magazinul online Bebebliss (click aici pentru a vedea toate produsele pentru casa si gradina).

În timp ce te așezi confortabil, urmează următorii pași.

Practicarea vizualizării

Închide ochii și imaginează-ți locul tău odihnitor. Imaginează-ți cât de viu poți:- tot ceea ce vezi, auzi, miroși, guști și simți. Vizualizarea funcționează cel mai bine dacă incluzi cât mai multe detalii senzoriale posibil. De exemplu, te poți gandi la un doc pe un lac liniștit, urmărind cu privirea valurile line ale apei. Bucură-te de sentimentul că grijile tale sunt în derivă, departe. Când ești gata, deschide-ți ușor ochii și întoarce-te în prezent.

O altă tehnica este meditația mindfulness

Alege un loc liniștit unde să practici meditația mindfulness. Un hamac relaxant este locul ideal pentru a o practica. Mindfulness a devenit extrem de populară în ultimii ani. Este practicată de celebrități, lideri în afaceri și psihologi. Ce este mindfulness? În loc să iți faci griji cu privire la viitor sau la trecut, mindfulness te concentrează asupra a ceea ce se întâmplă acum și îți permite să fii pe deplin implicat în momentul prezent. Meditații care cultivă mindfulness au fost mult timp folosite pentru a reduce stresul, anxietate, depresia, și alte emoții negative. Mindfulness poate fi, de asemenea, asociată cu alte activități, cum ar fi mersul pe jos, luarea mesei. Folosind mindfulness ca să rămâi concentrată pe prezent ar putea părea ceva simplu, dar este nevoie de practică pentru a culege toate beneficiile acestei tehnici.

Cum se face o meditație de bază mindfulness?

Găseste un loc liniștit unde nu vei fi întreruptă sau distrasă. Așează-te pe un scaun tip hamac confortabil cu spatele drept. Închideți ochii și găsește un punct de concentrare, cum ar fi imaginea unui lac sau un apus de soare. Nu îți fă griji cu privire la gândurile care îți distrag atenția. Dacă gândurile îți deranjează sesiunea de relaxare, nu te lupta cu ele și întoarce-te spre punctul de concentrare.
Utilizarea unei aplicații cu muzică pentru relaxare, pe telefon te poate ajuta, de asemenea, să îți concentrezi atenția, mai ales în momentul inițial.
Aceste tehnici de reducere a stresului și de reechilibrare psiho-somatică, permit o reacție optimă a organismului la toți factorii de stres și a tuturor formelor de sprasolicitare cărora trebuie să le facem față zilnic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *